08.07.2020, 20:03 -
Witam! Chciałbym poruszyć temat jakim jest macro/clicer, które jest dozwolone.Jestem za zakazanie owej rzeczy na trybie bed wars ,a najlepiej na trybach wszystkich prócz cv/mhc/uhc [tryby 1.8].
Powód 1 -
Większość graczy nie posiada wspomagacza jakim jest macro/clicker osoby które ową rzecz posiadają mają przewagę nad innymi.
Powód 2 -
Clicker daje przewagę zarówno w budowaniu jak i w pvp. Budowanie: Wywoływanie Większej ilości cpsów powoduje ,że bardziej ''zaawansowane techniki budowania'' są bardzo łatwe do zrobienia.Logiczne jest ,że przeciętny gracz nie posiada macro/clickera. Pvp: Nie wiem czy administracja wie ,że istnieją programy makro 1.9 ,które mogą być traktowane jako ''skill'' danego gracza a są po prostu programem.
Powód 3 -
Macro/Clicker = cheaty?
Nic bardziej mylnego.Skupiam się tutaj głównie na budowaniu np. Robiąc good bridg'a/brezzily bridg'a ,a robiąc scafolda/fast place (tyłem) nie ma kompletnie różnicy i jest dosłownie nie wykrywalne
Argumetując na Powód 3 -
Przeglądając YT napotkałem film na którym widać widocznie ,że typ gra na cheatach i używa fast place i do tego pod obecność moderatora [nie miał bana] ,więc łatwe do odróżnienia macra/clicekra od scafolda/fast place widać nie jest
Myślę ze te argumenty są wystarczające
FILM:
Rozwiązanie:
Posiadanie macra/clickera było by legalne ,ale gdyby było widać ze gracz używa go na trybach innych niż 3 wymienione dostawał by kare w postaci 1-12h bana [oczywiście administracja ustala jaką kare chce nadać] . W sytuacji gdy gracz samemu wywołuje cpsy na klocki to byłby sprawdzany czy nie posiada macra/clickera na klocki