{podanie} hilereq - Wersja do druku +- LeCraft.PL - Forum Minecraft, Serwery minecraft (https://www.lecraft.pl/Serwery-Minecraft) +-- Dział: Nasze Serwery Minecraft (https://www.lecraft.pl/Serwery-Minecraft/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Budowniczy (https://www.lecraft.pl/Serwery-Minecraft/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: {podanie} hilereq (/showthread.php?tid=3807) Strony:
1
2
|
{podanie} hilereq - hilereq - 31.07.2017 1.Imię szczepan 2.Wiek 9,5 3.Nick w grze:hilereq 4.Czas od kiedy grasz na serwerze minecraft Lecraft. gram 5 miesięcy 5.Serwer oraz numer działki z budowlą. creative dzialka jest w budowie ale wkrótce będzie gotowe 6.Czy posiadasz powyżej wymienione programy?Jakie?tak posiadam wszystkie 7.Komendy przydatne w roli budowniczego(WE)://wand daje nam sikierkie którą możemy budowac [b]Komenda: //pos1, //pos2 [/b] Opis: Zaznaczenie terenu do edycji bez użycia różdżki. Obsługa Wpisując //pos1 zaznaczamy pierwszy punkt na bloku na którym stoimy, wpisując //pos2 zaznaczamy drugi punkt na bloku na którym stoimy. Komenda: //hpos1, //hpos2 Opis: Zaznaczenie terenu do edycji bez użycia różdżki. Obsługa: Wpisujać //hpos1 zaznaczamy pierwszy punkt na bloku na który patrzymy, wpisując //hpos2 zaznaczamy drugi punkt na bloku na który patrzymy. Komenda: //chunk Opis: Zaznaczenie chunk'u. Obsługa: Wpisując komendę //chunk zaznaczamy cały chunk w którym aktualnie się znajdujemy. Komenda: //expand Opis: Powiększenie zaznaczonego terenu. Obsługa: Wpisując komendę //expand 10 u powiększamy zaznaczony teren o 10 w górę. Dostępne kierunki to: u - góra, d - dół, n - północ, s - południe, e - wschód, w - zachód. Wpisując //expand vert powiększamy zaznaczony teren od bedrock'a do górnej granicy mapy. Komenda: //outset Opis: Powiększenie zaznaczonego terenu. Obsługa: Wpisując komendę //outset 5 powiększany zaznaczony teren o 5 w każdym kierunku. Komenda: //inset Opis: Pomniejszenie zaznaczonego terenu. Obsługa: Wpisując komendę //inset 5 pomniejszamy zaznaczony teren o 5 w każdym kierunku. Komenda: //shift Opis: Przeniesienie zaznaczonego terenu. Obsługa: Wpisując komendę //shift 1 u przenosimy zaznaczony teren o 1 w górę. Dostępne kierunki to: u - góra, d - dół, n - północ, s - południe, e - wschód, w - zachód. Komenda: //size Opis: Wielkość zaznaczonego terenu. Obsługa: Wpisując komendę //size otrzymamy informacje o zaznaczonym terenie. Komenda: //count Opis: Informacje o blokach na zaznaczonym terenie. Obsługa: Wpisując komendę //count 1 otrzymamy informacje o tym ile na danym obszarze jest stone'a. Cyfrę 1 po komendzie można zastąpić dowolnym ID bloku. Komenda: //distr Opis: Dokładne informacje o blokach na zaznaczonym obszarze. Obsługa: Wpisując komendę //distr otrzymamy informacje o tym jakie bloki są na zaznaczonym obszarze, jaki jest ich procent, ich ID oraz dokładną nazwę. Zmiany terenu: Komenda: //set Opis: Zamiana wszystkich bloków w obszarze na dany blok. Obsługa: Wpisując //set 1 wszystkie bloki (powietrze też) w zaznaczonym obszarze zamienią się na skałę. Komenda: //replace Opis: Zamiana konkretnych bloków w obszarze na dany blok. Obsługa: Wpisując //replace 1 2 wszystkie bloki skały na zaznaczonym obszarze zamienią się w ziemię pokrytą trawą. Wpisując //replace 1 wszystkie bloki w zaznaczonym obszarze oprócz powietrza zamienią się w skałę. Komenda: //overlay Opis: Umieszczenie danego bloku na górze bloków w zaznaczonym obszarze. Obsługa: Wpisując //overlay 1 na szczycie bloków w zaznaczonym obszarze zostanie umieszczona skała. Komenda: //walls Opis: Budowanie ścian. Obsługa: Wpisując //walls 1 w zaznaczonym obszarze pojawi się ściana ze skały. Komenda: //outline Opis: Budowanie sześcianu. Obsługa: Wpisując //outline 1 w zaznaczonym obszarze pojawi się sześcian ze skały. Komenda: //move Opis: Przesuwanie bloków. Obsługa: Wpisując //move 1 u przeniesiemy cały zaznaczony obszar o 1 kratkę w górę. Wpisując //move 1 u 1 przeniesiemy cały zaznaczony obszar o 1 kratkę w górę, a na jego miejscu pojawi się skała. Dostępne kierunki to: u - góra, d - dół, n - północ, s - południe, e - wschód, w - zachód. Generowanie Komenda: //hcyl Opis: Generowanie okręgu. Obsługa: Wpisując //hcyl 1 10 zostanie wygenerowany okrąg z kamienia w obrębie 10 kratek od nas w poziomie. Wpisując //hcyl 1 10 10 zostanie wygenerowany okrąg z kamienia w obrębie 10 kratek od nas w poziomie i o wysokości 10 kratek. Komenda: //cyl Opis: Generowanie okręgu z wypełnieniem. Obsługa: Wpisując //cyl 1 10 zostanie wygenerowany okrąg z kamienia z wypełnieniem w obrębie 10 kratek od nas w poziomie. Wpisując //hcyl 1 10 10 zostanie wygenerowany okrąg z kamienia z wypełnieniem w obrębie 10 kratek od nas w poziomie i o wysokości 10 kratek. Komenda: //sphere Opis: Generowanie kuli z wypełnieniem. Obsługa: Wpisując //sphere 1 10 zostanie wygenerowana kula z kamienia z wypełnieniem w obrębie 10 kratek od nas w każdą stronę. Komenda: //hsphere Opis: Generowanie kuli. Obsługa: Wpisując //hsphere 1 10 zostanie wygenerowana kula z kamienia w obrębie 10 kratek od nas w każdą stronę. Komenda: /forestgen Opis: Generowanie lasu. Obsługa: Wpisując /forestgen 10 birch zostanie wygenerowany las brzozy w obrębie 10 kratek od nas. Komenda: /pumpkins Opis: Generowanie dyń. [b]Obsługa: Wpisując /pumpkins 10 zostanie wygenerowany "las" dyń połączonych liśćmi w obrębie 10 kratek od nas.[/b] 8. Dlaczego ciebie mam wybrać na to stanowisko:lubie administracje i gram sparwiedliwie i graczy tak samo oprócz takich wiecie o czym mówie 9.Coś o sobie: chodze do szkoły kolo gdańska jestem miłoł osubką każdy mnie lubi wgl 10.Czy masz sprawny mikrofon ? tak posiadam sparawny 11.Jaki minecraft posiadasz ? posiadam minecraftNon-premium 12.Czy miałeś już możliwość być członkiem administracji,budowniczym na innym serwerze minecraft?(NIE PODAWAJ IP)byłem na innym serwerze minecraft adminem ale go usuneli 13.Czy byłeś już w administracji, byłeś budowniczym na serwerze minecraft Lecraft? Jak tak jaki tryb , ile razy ? nie miałem szansy 14.W jakich stylach budujesz: modern fantasta staroświeckie RE: {podanie} hilereq - Nakimeq - 31.07.2017 masz mało lat i to bardzo mało ale jeżeli budujesz na wysokim poziomie przymknę na to oko trochę słabe punkty 8 i 9 ale komendy świetnie wyjaśnione tu zasłużyłeś na plus bo przeglądałem neta i nie są skopiowane ja myslę że moja ocana to neutral z przewagą na tak ale mogę to zmienić jeżeli rozpiszesz te punkty i troszkę poprawisz estetyke RE: {podanie} hilereq - kpalol - 31.07.2017 nie ma się do czego przyczepić a komendy to wgl ja daje reputacje (+) i polecam RE: {podanie} hilereq - Scarret - 31.07.2017 Na nie. Działka do kitu o ile można to nazwać działką. A komendy chamsko zerżnięte. RE: {podanie} hilereq - hilereq - 01.08.2017 (31.07.2017, 21:50)xPlejak napisał(a): Zgodzę się z Scarretem, jestem na nie. miłość nie jest tam gdzie ty ale gdzie twoje serce miłość nie jest tam gdzie ty ale gdzie twoje serce (31.07.2017, 21:50)xPlejak napisał(a): Zgodzę się z Scarretem, jestem na nie. nie które RE: {podanie} hilereq - Scarret - 01.08.2017 W każdym bądź razie działek zrobionych tak powiem pół na pół nie da się sprawiedliwie ocenić. czyli do oceny masz tylko swoją działkę. RE: {podanie} hilereq - hilereq - 01.08.2017 (01.08.2017, 11:07)Scarret napisał(a): W każdym bądź razie działek zrobionych tak powiem pół na pół nie da się sprawiedliwie ocenić. suchaj ja wiem że robilem na dzialce nakimeq a nie na swojej no ale jak prosił to co miałem zrobić co ?? (01.08.2017, 11:13)hilereq napisał(a):(01.08.2017, 11:07)Scarret napisał(a): W każdym bądź razie działek zrobionych tak powiem pół na pół nie da się sprawiedliwie ocenić. pewnie nawet cie to nie obchodzi RE: {podanie} hilereq - Nakimeq - 01.08.2017 gracz zrozumiał wszystko i buduje swoją działkę RE: {podanie} hilereq - Al0es - 02.08.2017 Komendy Z Neta sciągnięte, Za mało lat+Jestem na nie a jestem na razie graczem. RE: {podanie} hilereq - hilereq - 03.08.2017 (02.08.2017, 15:57)Al0es napisał(a): Komendy Z Neta sciągnięte, Za mało lat+Jestem na nie a jestem na razie graczem. uczyłem się tych komend jak co a zwłaszcza zamknąć nie morzesz i co |